Vind og vejr

På grund af sin størrelse, topografi og højde kan man opleve nogle ordentlige klimatiske forskellige og ekstremer i Iran.  Vinter kan være flående koldt ( fra december til februar), især i nord og vest, og i de fleste steder i resten af ​​landet er nætterne meget kolde. Om sommeren (juni til august) kan man til gengæld opleve temperaturer op mod  50 ° C, hvilket på ingen måder er noget ud over det sædvanlige langs den Persiske Golf kysten og i de sydlige provinser. Det er i særdeleshed varmt for kvinder, der skal have dækket alt der ellers kan ånde til, men også for mænd i deres lange, varme, smygende bukser.

Der er regelmæssig nedbør langt oppe i nord og vest – området nord for Alborz bjergene modtager et årligt gennemsnit på omkring 1.300 mm regn, men selvom der er regn året rundt er somrene alligevel på grænsen til ulidelige på grund af den høje luftfugtighed det genererer. I det vestlige Iran er vintertemperaturer tit et godt stykke under nul grader og sne bliver ofte he tillt det tidlige forår, hvilket gør nogle bjergruter ufremkommelige, men skimulighederne fantastiske.

Bedste tid at tage afsted
Når man skal beslutte hvornår man skal tage til Iran, skal man først finde ud af hvor man gerne vil hen. Temperaturerne kan variere vildt: når det er -5 ° C i Tabriz det kan være 35 ° C i Bandar Abbas, men for de fleste mennesker er forår og efterår er de mest behagelige tidspunkter at besøge – og smartest hvis man ikke med sikkerhed ved hvor man vil hen.

Dog har de forskellige sæsoner fordele og ulemper afhængigt af hvor man er. For eksempel er det mest behagelige tidspunkt at besøge den Persiske Golf om vinteren, når luftfugtigheden er lav og temperaturer hovedsageligt i 20’erne. På dette tidspunkt er nord og vest til gengæld en kummefryser.

Af: Julie Vulpius

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s