Tabriz

Tabriz er ‘place to be’ hvis du er en typisk, iransk middelklasse familie, der enten vi nyde kølig luft eller hvis du er vil til Istanbul eller Ankara og bryde Aytollah’ens bud.

Tabriz har en fascinerende basar, en hårdfør, men vidunderlig og varm befolkning, der med stor glæde hjælper dig rundt – uden at trække på et smilebånd. Har man rejst rundt i Iran før og kommer til Tabriz vil man nok i starten savne den velkendte iranske imødekommenhed. Men når man kommer lidt tættere på, opdager man at de hårde ‘Azariz’ er blødere end deres hårde ydre lader dem røbe.

En gang var Tabriz hovedstad i Iran og det er ikke noget man har glemt. Indbyggerne er umådeligt stolte af deres kulturelle arv, og måske derfor er de et af de steder i Iran hvor man har bedst mulighed for at blive inviteret ind i nogen hjem/inviteret til at bo/inviteret til bryllup etc.

Ikke langt fra Tabriz ligger Kandovan, som kaldes Irans ‘Cappadocia’ og er utrolig smukt. Tabriz er helt klart et besøg hver – i særdeleshed hvis man befinder sig i den ubarmhjertige iranske sommerhed.

Tabriz byder på nogle få gode restauranter, en helt fantastisk bazar- den ældste i Iran endda, som stammer helt tilbage fra ca. 1400 tallet, smukke museer med både mønter og keramik, to meget fine moskeer og naturligvis det gennemgående, mest fantastiske ved landet: Iranerne.

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s