Skiferie!

Ski i Iran

Kampen blandt skiløbere i hvem har taget den sygeste løjpe, set det smukkeste sted, drukket mest, eller fundet et Eldorado uden frikadelle-feriende danskere er næsten evig og umulig at vinde. Samtidig er skisporten en lidelsesfuld sport for pengepungen.  De fleste skiløjper placeret i Europa og Nordamerika, og selv Østasien er dyre resorts, men der er Inshallah alternativer. Her er Iran et godt bud på en skidestination dine venner ikke har prøvet endnu, hvor du ikke er den fattigste rotte og hvor man ikke skal stå i kø til liften.
Der er godt nok ikke noget after-ski der involverer druk og slutty gymnasieelever. Men der er smukke gamle hytter, after-ski består af lokale søde sager, dadler, figner, lammeretter, kebabber, ris og te og naturligvis vandpibe. Er du helt trængende kan du prøve en Detester, en øl med præcis 0,0 % alkohol, men til gengæld med så mange smagsvariationer at man skulle tro det var slik.
Der er 12 officielle skisportssteder i Iran, som tilbyder ubegribeligt meget plads til det begrænsede antal skiløbere. Selv de bedste skisportssteder bruges af et begrænset antal lokale skiløbere, som giver dig masser af plads til skiløb i løbet af ugen. Dizin er den største internationale skisportssted i Iran, og faktisk det bedste og største iMellemøsten. Det blev officielt anerkendt af FSI som den første iranske, internationale ski-piste mere end 30 år siden.
Selv om historien om ski i Iran går tilbage til tusinder af år siden, var moderne skiløb i Iran først rapporteret i 1907. Irans store skisportssteder kan dateres tilbage til 1938, før den islamiske revolution. Mens Iran er overset i de store skiguidebøger på grund af den negative omtale har dette smukke land meget at byde på ud over sin gamle, historiske monumenter. Men Irans skisportssteder ligger faktisk på en top 30 – worldwide.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s