Sikkerhed

Iran er – tro det eller ej – et af verdens sikreste lande. Om det skyldes den yderst kontrollerede og minimerede gadeaktivitet efter mørkets fald, er svært at sige. Man kan selv som enlig kvinde føle sig sikker, da størstedelen af iranerne vil varetage og hjælpe en, hvis de ser man vandrer om alene, hvad enten det er højlys dag eller om ved tusmørkets frembrud.

Kvinders sikkerhed
Kvinder vil opleve hvis de rejser ved om aften eller nat at andre kvinder tager sig af dem følger dem til og fra toilet, hjælper dem med at få mad og finde vej osv. Ydermere er det kotume at hjælpe udenlandske kvinder med at præge en taxa eller følge hende sikkert til dørs. Man kan dog opleve især i de mere religiøse byer som Kashan, Yazd og Qom unge fyre på knallerter blive oprevede og vrede ved synes af en kvinde der går rundt alene. De gør dog ikke andet end at råbe lidt og surmule, hvilket dog godt kan være ubehageligt.

Fup og svindel
Som alle andre steder bør man i metroer og andre folketrængte steder være opmærksom på lommetyve. Derudover findes der ‘bogus’ politiet, der i virkeligheden er nogle mennesker der meget gerne vil have dit pas. GIV DET ALDRIG VIDERE, selvom den danske ambassade er mægtig flink og ligger i Tehran og kan fikse det hvis du mister dit pas. Det iranske politi har ikke rettighed til at konfiskere dit pas, du behøves blot vise det, men hold fast i det.

International ustabilitet
Iran har unægteligt et dårligt rygte i verdenssamfundet, men indtil der er krig, er landet altså meget meget sikkert, sikkert mere sikkert end Hellerup og en jysk flække lagt sammen.  Der er dog især i den seneste tid en del debat og furore omkring Iran og deres formodede atomprogrammer og flere lande, deriblandt verdens politimænd USA og England har meldt ud at de overvejer en krigserklæring. Følg med i danske aviser og på udenrigsministeriets hjemmeside (men husk de altid er meget konservative i deres vejledninger).

Sjælden, men reel fare
En mere sandsynligt, omend meget sjælden fare er jordskælv som jævnligt plager Iran, de fleste små og uskadelige, men sommetider store, voldsomme og ødelæggende, som f.eks. i Bam nogle år tilbage, der desværre lagde den smukke, meget gamle historiske by i ruiner og tog 70.000 menneskers liv med sig.

Udover det er Iran et meget sikkert land at færdes i, og på alle leder og kanter mere sikkert end Afrika, Asien og de fleste steder i EU og USA.

Af: Julie Vulpius

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s