Shiraz

Shiraz

Varme smil, åbne arme, mad fra hjertet, dans og poesi som nationalsport. Dans, druer, vine og smukke landskaber. Her kan du begræde tabte poters død, men hylde deres liv, blive adopteret af en universitetsstudererende bare ved at være til stede og glem ikke tehusene og de mange dejlige haver. Og så er der selvfølgelig omkringliggende Persepolis. Shiraz er iranernes mest elskede by og shirazis, so byens borgere kaldes, er elsket af alle rundt om i Iran for deres afslappede og varme væsen.

Shiraz, hovedstaden i Fars-provinsen er en af ​​de mest historiske byer i verden. Byen er Irans kulturelle hovedstad på grund af sin enorme mængde kulturelle og historiske seværdigheder fra forskellige perioder af Irans historie. Der er 2500-år gamle ruiner af Achaemenians, Sassanids paladser og Qajar-huse både i og omkring byen. Kulturelt set er Shiraz hjemsted for mange store digtere såsom verdens-berømte Hafiz og Saadi.

I det tyvende århundrede, har byen været kendt for sine smukke haver, behagelige klima – og engang – den gode vin. Shiraz har nemlig klima til en helt særlig drue, som eftersigende skulle være vidunderlig i vin. Det er dog desværre ikke noget man officielt kan få længere, da al alkohol er forbudt i Iran. Men folk har deres veje og måder, så det er bare med at få gang i snakketøjet hvis man vil smage den søde drue.

I øjeblikket har byen befolkning på omkring 1.300.000. Rejser til og rundt i byen er ganske let. Shiraz har en international lufthavn, der også tjener nationale ruter til alle større byer og internationale flyvninger til Dubai, Sharjah, Bahrain, Kuwait, og Istanbul.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s