Omkostninger og økonomi

Lad mig sige det som det er. Iran er billigt. BILLIGT.

En flyrejse fra DK tur/retur kan erhvervs for omkring 300 kr. plus/minus alt efter i hvor god tid man bestiller. Og når man først ankommer til Iran – så begynder det straks at blive rigtig sjovt.

Valuta
Den iranske Rial har en af verdens højeste inflationsrater, men det er stadig voldsomt billigt og man får voldsomt meget for pengene. Hvis man vælger at leve backpacker-skrabet kan man snildt leve for 20 dollars om dagen. Hvis man er fræk (og lidt i overkanten) er det reelt muligt at leve af ingenting, fordi iranerne er så utroligt imødekommende og gavmilde. Det er absolut ikke svært (snarere tværtimod somme tider) at blive inviteret ind i folks hjem, både til middag og til ophold. Med det sagt er Tehran som en typisk storby temmelig dyr og man må hoste op med lidt mere for at leve.

Transport er vildt billigt, mad er vildt billigt og tøj, silke, keramik, tæpper osv. er billigere her end næsten alle andre steder i Mellemøsten.

Ingen hævemulighed
Som det eksluderede land det er, operer hverken Visa eller Mastercard eller nogen som helst andre i Iran, jeg tror end ikke Western Union gør. Ydermere kan man ikke bruge rejsechecks. Der er altså ingen vej udenom: Man skal have alle penge med man regner med at bruge, og det er voldsomt irriterende at miste dem/regne forkert. Så et råd er at tage masser med, mere end budgetteret og så pas på – selvom Iran i reglen er et meget sikkert land.
Det er iøvrigt ironisk at man ikke kan hæve penge, eller betale med kort nogensteder, da der er hæveautomater hvor end man vender blikket.

Dollars, dollars, dollars
De fleste tager dollars med, men Euro er også fint. Man kan veksle stort set alle steder, af lægmand, på gader og stræder, hos vekslere, og i bankerne. Spørg omkring for en god rate.

 

Af: Julie Vulpius

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s