Kashan

Legenden siger, at Kashan har været hjem for menneskeheden siden 4000 f.kr. Det er der dog ingen beviser for, dog er Kashan gennem historien invaderet og ødelagt af flere hære, men standhaftigt opbygget hver gang.
En perle i ørkenen 
Shah Abbas, en af de største konger (shah) gennem iransk historie ville hellere stedes til hvile her end i den ellers velkendte perle, Esfahan. Det var i 1600-tallet. Blot 100 år efter Shahens død, led Kashan katastrofale ødelæggelser af et jordskælv, men blev efterfølgende overdådigt og dekadent opbygget i den følgende periode, kaldt Qajar. Det mest bemærkelsesværdige der dog overlevede jordskævlet, er de fine, overdækkede bazarer og flere omhyggeligt restaurerede palæer, som er blevet synonym med byen. Basaren er forbavsende stor og har en fortryllende sløv stemning, der er vand i ørken efter Tehran kaos og Esfahan sightseeing.
Ikke den nemmeste by at rejse i 
Kashan er en af iransk religiøse hovedstæder, men på trods er overnatningsmulighederne begrænset. Derudover er befolkningen meget konservativ, men med det sagt kan Kashan let gå hen og blive et sandt højdepunkt på en tur til Iran – især og på trods hvis man kommer under en religiøs højtid.
Af: Julie Vulpius

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s