Hotteste rejsemål lige nu: Ørkenen!

Hotteste rejsemål lige nu: Ørkenen

Og hvad skal du så lave i ørkenen? Nok ikke en skid. Det er muligt de fleste steder at arrangere nomadeture på kameler, også med overnatning under den mest tætpakkede stjernehimmel du formodentligt har set. Stilheden i ørkenen er larmende. Altså, larmende. Og fuldkommen ubegribelig og fantastisk.
Hvis du er til barsk og brutal, men smuk natur skal du nok tage til landsbyen Mesr ( som i øvrigt betyder Egypten på arabisk). Mesr ligger 30 km nord for Khour by i Isfahan-provinsen. Landsbyen er tilgængelig fra to næsten ikke-asfalterede veje. Den ene er øst for Khour byen, som er omkring 35 km lang. Den anden vej er fra Jandagh by, der er omkring 45 km lang. Ja, rigtigt. Der er kun to veje. Men begge er to smukke veje gennem ørkenlandskab. Den varme landsbyer i den centrale ørken er en af ​​de foretrukne former for økoturisme i Iran, besøgt af mange iranske og udenlandske øko turister hvert år. Khour, Mesr og Garme er især opmærksomheden værd.
Mere Mesr
Mesr er bedst kendt for sin unikke sand bakker og en fantastisk bambus felt.Sandet bakkerne omkring byen er kendt som troner, da den stærke blæst har fladet den flade, der er ejendommelige og attraktive former. Takht-e Aroos og Takh-e-Abbasi er blandt de mest berømte flade bakker i området. For at komme til disse flade sandbanker er du nødt til at køre nogle korte afstand gennem ørkenen som kun er mulig ved 4wd, men det er til gengæld også ret sjovt. Når du er på toppen af ​​en sandtrone får du en fantastisk udsigt over byen og ørkenen. En anden kendt attraktion i området kaldes Seleknon saltsø, et kæmpe areal dækket forskelligartede figurer dannet af salt.

Rent praktisk
Ørkenen i central Iran har et tørt og varmt klima på grund af sin beliggenhed i den sydlige del af Irans centrale ørken. Landsbyen er noget øde, og der er ikke mange faciliteter, men der er et telekommunikations-center for at foretage opkald og en generator, der producerer elektricitet til landsbyen. Overraskende måske, området er ikke uvant med turister, omend hvad man kalder turistindustri her kan få Vejle til at ligne en turistMASSEindustri. Men det gør det nemt at rejse rundt her, og for små penge kan de gøre de liv så meget lettere. Der er mulighed for billig overnatning på et lokalt hus kaldet Ibrahim, der er specielt forberedt til ørkenturister og tilbyder varme, friske brød med nogle lokale retter til et par håndører.

Af: Julie Vulpius

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s